Als voorzitter van Stichting New&United, oprichter van Begeleiding 4U2, Bestuurslid Buurt Bestuur Nieuwland en andere vrijwilligers projecten om de wijk Nieuwland Nog mooier, socialer en prettig leefbaar te maken voor jong en oud heb ik de volgende dromen voor de wijk Nieuwland:

 

РEen jeugdsoos/chillplek voor jongeren tussen 12 en 20 waar ze kunnen chillen, gamen, biljarten wat dan ook, samenkomen en niet op straat gaan hangen uit verveling. Ook met een jongerenwerker kan dan gekeken worden naar hun wensen en behoeftes wat mogelijk opgepakt kan worden.

 

-Zelf ben ik bezig met het opstarten van een ontmoetingscentrum/dagbestedingscentra voor migrante ouderen. Deze mensen zijn aan hun lot overgelaten en is er absoluut niks om hun dagen op een verantwoorde manier door te brengen. Dit is zeker een van de grootste prioriteiten wat ik aan de raad wil vragen wat zij hier aan willen veranderen.

 

– Buurtinitiatieven en vrijwilligers waarderen en ze belonen, deze mensen zetten zich onvoorwaardelijk met hart en ziel in voor het welzijn van een ander.

 

– Jaarlijks een budget vrijstellen voor het organiseren van wijkfeesten e.d. voor een sociaal maatschappelijk ontmoeting tussen wijkbewoners en organisaties/ondernemers/verenigingen e.d. New en United organiseert dit jaar voor de 3 maal een groot wijkfeest en we plukken er de vruchten van. De bewoners kijken ernaar uit en genieten een dag vol met muziek, dans en gezelligheid. Ze komen hun wijkbewoners tegen en ook hieruit ontstaan weer nieuwe en mooie burgerinitiatieven. De vrijwilligers van N&U zijn enorm druk met de organisatie, naast hun andere verplichtingen, daar tegenover moeten wij enorm vechten om op tijd alle nodige papieren en aanvragen op tijd klaar te hebben. Het zou mooi zijn als de raad een jaarlijkse budget beschikbaar stelt waarbij de stichting enkel de verplichting heeft bij het verantwoorden van de toegestane budget.

 

РVoor al deze activiteiten heb ik ruimte nodig.  Daarom wens ik dat de Wijkboerderij Nieuwland gaat functioneren als een echt buurthuis waar deze en andere sociaal maatschappelijke activiteiten een plek kunnen vinden. (zie ook bijdrage van Samen maken we Nieuwland elders op deze site.)

 

Mocht het wenselijk zijn ben ik bereid om dit ook mondeling nader toe te lichten.

 

Met vriendelijke groeten

Gul Dolap-Yavuz
Voorzitter New&United  (www.newenunited.nl)
Begeleiding 4U2
Buurt Bestuur Nieuwland

06-52037269

 

Doen en Dromen in United Nieuwland