Vergroten van de veiligheid in en om uw huis! Het Rode Kruis komt aan huis en denkt met u mee.

Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer? Daarom geven Rode-Kruisvrijwilligers graag voorlichting over veiligheid in en om het huis en geven ze de mogelijkheid voor een gratis veiligheidscheck bij u thuis. Het gaat dan vooral over het voorkomen van vallen, brand en inbraak.

Heel gewone dingen in huis kunnen voor onherstelbare schade zorgen. Wat dacht u van losliggende vloerkleden of kabels, het ontbreken van extra steunen in badkamer/toilet of bij de trap, het ontbreken van rookmelders of goedgekeurde deursloten? Maar ook babbeltrucs, internetmisbruik of extreem weer.

Hoe gaat Rode Kruis aan Huis te werk?

Tijdens het huisbezoek (deze is gratis) loopt een speciaal hiervoor door het Rode Kruis opgeleide vrijwilliger met u een vragenlijst langs. Daarna wordt er samen met u een schriftelijk advies opgesteld over welke zaken voor u belangrijk zijn om veilig te wonen. Dit advies is vrijblijvend.

Ten slotte zal de vrijwilliger van Rode Kruis aan Huis u adviseren hoe u de actiepunten uit het advies (bijv. het plaatsen van een extra rookmelder) kunt aanpakken.

Na ongeveer 4 weken neemt dezelfde vrijwilliger van het Rode Kruis aan Huis weer met u contact op om samen te bekijken of alle actiepunten tot tevredenheid zijn opgelost.

Hoe meldt u zich aan?

Interesse in Rode Kruis aan Huis en wilt u zich aanmelden? Meld u telefonisch of per mail aan via onderstaande contactgegevens. Wij bespreken dan met u de mogelijkheden voor een bezoek bij u thuis.

Coördinatoren Rode Kruis aan Huis Amersfoort e.o.:

Jan Huurdeman

Tel: 06 – 51 09 01 22

Email: jhuurdeman@rodekruis.nl

Aus Greidanus

Tel: 06 – 51 04 38 44

Email: agreidanus@rodekruis.nl

 

Rode Kruis aan Huis