Achter de Dahliavereniging De Amerbloem ligt een verborgen stukje prachtige natuur, grenzend aan de Amsterdamseweg. Een vlindertuin, met fraaie borders, houtwallen, grassen en een vijver. In 2004 is vereniging Papillon opgericht, die zich tot doel stelde om de groenstrook in het algemeen en het perceel achter de Dahliavereniging in het bijzonder, te onderhouden. Een paar jaar eerder heeft een aantal buurtbewoners het destijds braakliggende terrein omgetoverd tot een Vlindertuin.

Inmiddels is de tuin uitgegroeid tot een fraai parkje, waar veel wijkbewoners in het weekend wandelen, picknicken of verjaardagen vieren. Ook vinden er kerkdiensten en concerten plaats. De vereniging telt zo’n 40 leden, die samen met het bestuur zorgen voor het onderhoud en via een kleine contributie de financiering van de benodigde materialen, onderhoudskosten en huur.

 

De tuin is vanaf 1 maart tot 1 oktober ieder weekend geopend voor bezoekers, leden kunnen de tuin reserveren voor bruiloften en partijen. Zomers is de tuin bijna ieder weekend volgeboekt.

We zijn trots op dit stukje natuur in het Soesterkwartier, wat we zónder subsidie in stand houden met elkaar. We maaien, zaaien, planten, onderhouden en verfraaien de tuin helemaal zelf met de leden. Dat willen we graag nog heel lang zou houden.

Kom gerust eens kijken!

Met vriendelijke groet, het bestuur van vereniging Papillon

Vlindertuin Papillon